Tandarts, mondhygiëniste, controle, gebit, tanden, kiezen, mondzorg, eerste, bezoek, consult

EERSTE BEZOEK

Geeft u bij het maken van uw eerste afspraak graag duidelijk aan of u door een reguliere tandarts of een biologische tandarts behandeld wenst te worden.

Uw eerste bezoek aan een reguliere tandarts in onze praktijk is een intake afspraak. Deze intake bestaat naast het elkaar leren kennen uit:

  • Het bespreken van uw algemene gezondheid
  • Het evalueren van uw wensen en/of klachten en uw verwachtingen
  • Een uitgebreid mondonderzoek waarbij uw gebit, gingiva(tandvlees) en slijmvliezen worden bekeken.

Dit consult is een klein consult  met de code C001 en bedraagt € 50,54.  Er worden 2 kleine röntgenfoto’s (bite-wings met code x10 en een bedrag € 18,62 per stuk) gemaakt en mogelijk ook een overzichtsfoto (orthopantomogram met code X21 en een bedrag € 79,79). Afhankelijk van de situatie  worden er meer of juist minder foto’s genomen. Als u foto’s heeft van korter dan een jaar geleden hoeven niet altijd alle foto’s opnieuw gemaakt te worden.

De kosten van een intake in 2023 kunnen variëren tussen € 50,00 tot € 170,00 bedragen.

Deze foto’s zijn noodzakelijk om een goede diagnose te kunnen stellen. Daarna zal de status van uw gebit met u besproken worden. Indien nodig of gewenst wordt er een behandelplan met bijbehorende kostenbegroting voor u opgesteld.

Als u speciaal voor een biologische tandarts komt, geeft u dat bij het maken van een afspraak dan duidelijk aan. In verband met dat de behandeling bij deze tandarts een ander verloop heeft duurt de intake minimaal een half uur. Hierbij wordt de holistische en bio-energetische benadering toegepast. De kosten voor dit consult liggen daardoor ook hoger.

Bij meer complexe gebitssituaties worden er in een volgend bezoek studiemodellen en kleurenfoto´s gemaakt, waarna de tandarts deze kan bestuderen en met een behandelvoorstel komt.

Het eerste bezoek van patiënten die basis verzekerd zijn dient direct te worden afgerekend.

Uiteraard hechten wij grote waarde aan uw privacy. Met uw gegevens wordt dan ook vertrouwelijk omgegaan en deze zullen niet verstrekt worden aan derden (of collega’s) zonder uw toestemming.

Kunt u onverhoopt niet komen op uw afspraak, geef dit dan 24 uur van te voren aan ons door, via e-mail of telefoon. Anders loopt u kans dat er kosten in rekening worden gebracht (€20,00 per 10 minuten).