nieuwe, patiënt, aannemen, balans, financiële, mogelijkheden, ieder, mens, anders, persoonlijk,

Onze praktijk

Alles draait om balans. Als een nieuwe  patiënt,  bijvoorbeeld,  vertelt dat hij elk jaar weer nieuwe gaatjes heeft, dan zoeken we uit hoe dat komt.

Balans

Soms is dat best even puzzelen en samen zoeken naar de eventuele oorzaak. Samen onderzoeken we naar de oorzaak, want bij ons is ieder mens anders en uniek. Wij houden van een persoonlijke benadering en geven graag advies.

Door adviezen te geven over voeding, het schoonhouden van de mond en over eventuele ondersteunende middelen gaan we samen met de patiënt aan de slag om de balans weer te herstellen.

Die adviezen zijn voor iedereen anders. Een zwangere vrouw heeft ander advies nodig dan een puber van 14 of, bijvoorbeeld, iemand van 60 met suikerziekte.

Als die balans er eenmaal is, dan is het verder een kwestie van onderhoud, en niet van telkens nieuwe calamiteiten. Samen zijn we op weg naar een balans in uw gezondheid, zodat u niet steeds weer voor kosten komt te staan.

Als er ineens , na jaren, weer nieuwe gaatjes ontstaan, gaan we weer puzzelen.  Dat kan door een vitaminegebrek komen, of door suikerziekte, die nog niet herkend was. In het afgelopen jaar hebben we ongeveer 20 patiënten doorverwezen naar de huisarts, en die bleken inderdaad allemaal een vitamine D tekort te hebben.

De volgorde van behandeling is: Het gebit pijn- en ontstekingsvrij maken, de kauwfunctie herstellen en zo mooi mogelijk maken, binnen de financiële mogelijkheden van de patiënt.